Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidential din Romania, va ajunge la finalul acestuit an la peste 4.100 de locuinte finalizate si o comunitate de peste 10.000 de locuitori, in urma unor investitii cumulate de peste 350 de milioane de euro, una dintre cele mai mari realizate intr-un proiect imobiliar din Romania.

>> Opus Land va investi peste 22 de milioane de euro in 2020 in continuarea dezvoltarii Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidential din Romania. 

>> Cosmopolis va ajunge astfel la finalul anului la peste 4.100 de locuinte finalizate si peste 10.000 de locuitori, in urma unor investitii cumulate de peste 350 de milioane de euro – una dintre cele mai mari intr-un proiect imobiliar din Romania.

>> Vanzarile de locuinte au inregistrat o crestere de 18% in 2019 comparativ cu anul anterior.  

Opus va investi peste 22 de milioane de euro in 2020 in continuarea dezvoltarii Cosmopolis. Astfel, aproximativ 500 de noi apartamente si vile sunt programate spre livrare in acest an, la care se vor adauga noi facilitati, intregind astfel cea mai ampla lista de facilitati existente intr-un proiect rezidential local. 


In fiecare an depasim o noua borna in dezvoltarea Cosmopolis. In ultimii 12 ani s-a dezvoltat si se va construi in continuare un adevarat oras. Cosmopolis nu este doar un proiect rezidential, este o comunitate extrem de numeroasa, este un stil de viata unic, un model de dezvoltare si o piatra dintr-o Romanie mai frumoasa. Povestea Cosmopolis va continua inca cel putin 10 ani, la final urmand ca proiectul sa fie primul oras nou dezvoltat in tara in perioada post-decembrista”, a declarat Gabriel Voicu, director de vanzari SVN Romania si project manager Cosmopolis.


Aditional noilor apartamente si vile, in 2020 vor fi finalizate o serie intreaga de noi facilitati.
Astfel, in luna martie va fi finalizata constructia cladirii in care va functiona scoala primara de stat, prima de acest fel dintr-un proiect rezidential local. Cladirea va fi donata catre autoritati, aceasta putand fi extinsa in viitor in functie de necesitati datorita specificului sau modular.

De asemenea. in 2020 va fi inaugurat si al doilea drum de iesire din proiect inspre localitatea Tunari.
Nu in ultimul rand, vor fi dezvoltate noi drumuri in cadrul proiectului precum si 7 noi piscine.

In plus, o alta facilitate importanta din cadrul Cosmopolis, primul strip mall deschis intr-un proiect rezidential local, a atins un grad de ocupare de 100% - peste 4.000 de metri patrati de suprafata comerciala, in care sunt deschise un supermarket, cafenele, cofetarii, restaurante, pub, fast-food, brutarie, spatii de servicii, magazine de produse traditionale, clinica veterinara si mai multe saloane de infrumusetare.

Printre facilitatile existente in acest moment in Cosmopolis se numara doua gradinite, doua parcuri, o plaja privata pe malul lacului din apropiere, 27 de piscine exterioare, locuri de joaca pentru copii, numeroase restaurante si cafenele si noua sala de fitness ultramoderna inaugurata in 2019. 

In cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vanzare peste 30 de tipuri de unitati rezidentiale, de la studiouri duble, cu doua camere si o suprafata construita de 52 de metri patrati, la un pret de 48.110 de euro + 5% TVA, si vile cu preturi incepand de la 95.000 de euro + TVA.