Sarbatorim simbolic Ziua Pamantului in data de 22 aprilie. Dar mai mult decat o sarbatoare inscrisa in calendar, fiecare om poate face, in fiecare zi, mici gesturi prin care putem proteja Mama Natura.

Fiecare gest conteaza, oricat de mic ar fi el. Devenind constienti de solutii si de ce putem face in fiecare zi, putem face diferenta.

Iata cateva lucruri pe care oricine le poate face:


 - Mucurile de tigara nu sunt biodegradabile si contin substante chimice solubile toxice, asa ca daca esti fumator inrait nu mai arunca mucurile de tigara pe jos. Un singur muc de tigara aruncat in natura poate "supravietui" pana la 25 de ani.

 - Pastreaza masina pe care o conduci in stare buna de functionare, pentru a evita emisiile de carbon peste limita.

 - Foloseste masina personala si pentru a-i ajuta pe vecini (carpooling), mai ales daca aveti destinatii comune.

 - Alege o plimbare cu bicicleta sau pe jos, ori de cate ori e posibil.

 - Reduce, reutilizeaza si recicleaza - sunt cei 3 R ai omului care apreciaza Natura si o protejeaza. Inainte sa arunci/cumperi un lucuru nou, gandeste-te daca e chiar necesar si nu cumva poti reduce consumul, poti reutiliza sau poti recicla.

- Cumpara produse locale si bunuri din proximitate. In acest mod, combustibilul pentru a transporta marfa dintr-o parte in alta, scade considerabil. Sa nu mai vorbim si de beneficiile pe care le au produsele crescute cat mai natural si in conditii optime.

 - Vezi cum poti sa ajuti la reducerea consumului inutil de apa si la reducerea sticlelor din plastic (in loc sa cumperi apa imbuteliata, filtreaza apa de la robinet cu ajutorul unei cani cu filtru de carbon).

 - Daca ai posibilitatea, alege produse eco-friendly sau realizate cu materiale biodegradabile. Evita plasticul pe cat posibil! Poti sa iei o plasa din rafie/panza de fiecare data cand te duci la cumparaturi si astfel sa eviti sa iei punga de plastic de fiecare data.

 - Ajuta la regenerarea naturii prin plantarea de flori si copaci. In Cosmopolis avem 40% constructii si 60% zone verzi, si vom pastra acelasi raport in dezvoltarea ulterioara a Complexului.

 - Evita pesticidele si OMG-urile (organismele modificate genetic)- in timp acestea nu fac decat sa epuizeze in ritm accelerat resursele solului.

 - Recicleaza hartia, cartonul, sticla, plasticul si electrocasnicele pe care nu le mai foloseste. Sunt centre de reciclare pentru fiecare din aceste lucruri, trebuie doar sa vrei.    

Tu ce faci pentru a proteja Natura?