Restrictiile impuse de autoritati pentru prevenirea raspandirii coronavirusului au fost si sunt respectate si in cartierul rezidential Cosmopolis, unde locuiesc in prezent peste 9.000 de oameni. In contextul distantarii sociale, a fost o adevarata provocare sa ramanem acasa, dar atat administratia complexului cat si membrii comunitatii s-au adaptat, si-au reinventat viata si s-au mobilizat pentru a da nastere unor initiative frumoase. 

Traversam cu totii o perioada noua, care nu ne-a lasat prea mult timp pentru a ne pregati mental, de aceea este important, mai mult ca oricand, sa dam dovada de intelegere, empatie, solidaritate si responsabilitate sociala. Asa avem grija de sanatatea noastra si ii protejam si pe cei apropiati. 

Te invitam sa descoperi cum arata viata in autoizolare in comunitatea Cosmopolis, in contextul crizei provocate de COVID-19. #StamAcasainCosmopolis!


Siguranta si sanatatea rezidentilor nostri sunt foarte importante 


Cum colectivitatea presupune si multe spatii publice cu care intram toti in contact frecvent, Cosmopolis, impreuna cu Primaria Stefanesti, a intreprins o campanie ampla de igienizare. Au fost montate dozatoare cu dezinfectant in scarile blocurilor, au fost dezinfectate intrarile in blocuri, lifturile, strazile, sala de sport si showroom-ul. Dezinfectarea strazilor si a trotuarelor se face in fiecare saptamana, la fel ca si cea a scarilor de bloc. 

Pentru a asigura siguranta rezidentilor si a angajatilor nostri, si autobuzele cu care se realizeaza conexiunea cu Bucurestiul sunt igienizate la fiecare intoarcere din cursa. 


Totodata, administratia a desenat marcaje colorate, la 1.5m distanta, ca masura de distantare sociala, in Cosmopolis Plaza, in fata magazinelor deschise. 


In plus, locuitorii cartierului Cosmopolis beneficiaza gratuit de serviciile de telemedicina oferite de clinica Intermedicas. Noul serviciu de asistenta medicala permite pacientilor sa intre in legatura cu un medic generalist, pediatru ori infectionist, in functie de caz, si sa primeasca un raspuns avizat, insotit de recomandari. 


Uniti in pandemie, vecinii din Cosmopolis au ajutat la reaprovizionarea magazinului Carrefour Market.

La scurt timp dupa ce a izbucnit criza provocata de pandemia de coronavirus, vecinii din Cosmopolis au ajutat la refacerea stocurilor de produse in Carrefour Market. Oamenii s-au oferit voluntari pentru a ajuta la descarcarea masinilor de marfa si pentru a duce produsele la raft. 


Si pentru ca suntem #VeciniPentruVecini, tot din proprie initiativa, rezidentii au luat decizia de a ajuta persoanele care au varsta peste 65 de ani. Acestora li se aduce la domiciliu alimente, medicamente si alte tipuri de produse de care au nevoie. Toate solicitarile au fost onorate cu succes de catre Administratie.


#StamacasainCosmopolis, insa nu adoptam un stil de viata sedentar


Chiar daca in aceasta perioada suntem nevoiti sa petrecem mai mult timp in casa, nu inseamna ca trebuie sa fim si sedentari. In cartierul Cosmopolis sustinem un stil de viata sanatos, activ, care ajuta la formarea unui corp armonios. Cu ajutorul colegelor noastre, am facut doua antrenamente de tip “pop-up quarantine routine”, desfasurate pe ritmuri muzicale ce te invita sa te ridici de pe canapea si sa incepi sa faci miscare. 


Pentru a respecta masurile de protectie impuse in aceasta perioada, instructorii lucreaza in zona piscinelor, iar locatarii ies pe balcoane pentru a face exercitiile recomandate. Antrenamentul este transmis si pe retelele de socializare.

Ne sunt alaturi: 

Doris Seracu – instructor Zumba fitness la Cosmopolis Gold Gym; 

Tania Croitoru – instructor aerobic&fitness si antrenor personal la Cosmopolis Gold Gym. Viata in Cosmopolis nu este plictisitoare nici pe perioada pandemiei! 

DJ-ul Rosario Internullo
, care locuieste in cartierul nostru, a sustinut un spectacol pentru vecinii lui din Cosmopolis de pe ponton. Urmeaza ca, in zilelele urmatoare, si alti artiști care locuiesc in ansamblu sa organizeze concerte gratuite, la parterul blocurilor.


Gesturile mici fac diferenta! Nu ne pierdem speranta! 


Cu siguranta nu iti este strain faptul ca in comunitatea Cosmopolis se promozeaza un stil de viata unic in Romania. In aceasta perioada, cand avem atata nevoie de optimism si de ganduri pozitive, am recurs la cateva initiative care sa ne coloreze viata.Administratia a afisat pe panoul electronic din Cosmopolis Plaza mesaje de incurajare si recunostinta pentru rezidenti, dar si pentru eroii din prima linie. In plus, a fost iluminat Blocul Q5 in forma unei inimi si s-a proiectat steagul Romaniei pe totemul Cosmopolis de pe DNCB. 


Proiectele DIY, desenele cu curcubeu si inscriptiile cu mesajul "Totul va fi bine”, cunoscute drept simbolul sperantei in campania globala inceputa in perioada coronavirusului, nu au lipsit din ansamblul nostru rezidential.

Mai mult de atat, cartierul a prins si mai multa culoare prin panoul simbol al curcubeului, comisionat de catre o artista locala. Planurile Cosmopolis merg mai departe in 2020! 


Activitatea si constructia Cosmopolis continua in 2020 prin finalizarea lucrarilor actuale, conform planului. Vizionarile s-au adaptat la perioada pe care o traversam, astfel ca in doar cateva minute poti sa vezi cum arata apartamentele sau vilele aflate la vanzare.

Te invitam sa descoperi locuintele din Cosmopolis la un Video Call Online pe Whatsapp, Skype sau Zoom. Consilierii nostri te ajuta sa iti alegi cea mai buna locuinta, chiar din confortul casei. 

Efortul comun, initiativele pozitive si planurile de viitor ne dau sperante ca #TotulVaFiBine.