O scurta plimbare prin parc, prin natura sau intr-un loc cu destule zone verzi, are darul de a-ti limpezi mintea.  Iata de ce sunt zile in care, instinctual, pur si simplu simtim nevoie de o plimbare sau de o iesire.  
Traim intr-un oras aglomerat, printre betoane, iar acest lucru ne stoarce de energie si ne streseaza mai mult decat realizam. 

O scurta plimbare intr-o zona verde te face sa te concentrezi mai bine  si sa fii mai fericit comparativ cu a petrece acelasi timp in trafic, intr-o zona cu trafic intens sau intr-un spatiu inchis.  
Un studiu realizat la Universitatea Stanford confirma acest lucru. 
Gregory Bratman si colegii sai au descoperit ca voluntarii care au mers pe scurt intr-o portiune luxurianta, verde din campusul din Stanford au fost mai atenti si mai fericiti dupa voluntari care s-au plimbat pentru acelasi timp aproape de traficul intens. 
Dar voluntarii care se plimbasera de-a lungul cailor linistite, arbori cu arbori, au prezentat imbunatatiri usoare, dar semnificative, in ceea ce priveste sanatatea lor mintala, in functie de scorurile pe chestionar. Ei nu locuiau pe aspectele negative ale vietii lor, asa cum au fost inainte de plimbare.

Ei aveau, de asemenea, mai putin flux sanguin la cortexul prefrontal subgenual. Acea parte din creierul lor era mai linistita.  
Aceste rezultate sugereaza ca iesirea in medii naturale ar putea fi o modalitate usoara si aproape imediata de a imbunatati starea de spirit a locuitorilor orasului. 

Verdeata, linistea, soarele, apropierea de apa, toate sunt elemente ale naturii care ne destind si ne relaxeaza.  Exista o legatura clara intre locuitul in natura si nivelul redus de stres din organism.

Locuitul intr-o zona cu peisaj natural, cu verdeata, copaci si alei a fost stabilit ca un prim factor al vindecarii de stres, odata cu plimbarile in zone de natura (parc, padure, lac) si cu ocupatul de gradinarit. Cei care au acces la peisaje naturale in locuinta lor, sau/si pot face dese plimbari in parc, in zone impadurite si cu apa au un  nivel al hormonului de stres mult mai scazut decat cei care au acces doar la un peisaj urban. Chiar si la testul privirii de fotografii cu mediu natural si mediu urban, rezultatele au fost aceleasi.

S-a dovedit deasemenea ca posibilitatea de a vedea pe fereastra un peisaj calm si linistit, precum si plimbarile in parc ajuta foarte mult capacitatea de invatare a copiilor, fiind foarte benefice pentru starea lor psihica. Influentele merg pana la imbunatatiri vizibile in dezvoltarea fizica si intelectuala a copiilor.

Dealtfel, locuitul in zone aglomerate si poluate, fara vedere spre spatii naturale si munca sunt considerati factorii cei mai importanti de stres pentru cetateanul urban.

Profitati de vremea buna pentru cat mai multe excursii si plimbari, si nu uitati: in complexul rezidential Cosmopolis, toate atuurile pentru o viata lipsita de stres sunt intrunite.  Avem 60% zone verzi si 40% constructii, iar piscinele din interior, parcul si plaja de La Ponton sunt adevarate surse naturale de energie pozitiva. 

Va asteptam la o vizionare in  Cosmopolis! 
Pana atunci, va uram zile frumoase, in natura!