Cannoli sunt produse de patiserie italiene originare din Silicia, un desert de baza al bucatariei siciliene. Cannoli sunt cochilii in forma de tub din aluat prajit, cu umplutura dulce si cremoasa, facuta pe baza de ricotta.


Cannoleria este un concept nou pe piata din Romania, iar alegerea locatiei in Cosmopolis nu este intamplatoare. 

Va invitam sa aflam povestea acestei cannoleri, chiar de la initiatorii acestui proiect. 

"Venind in vizita la niște prieteni care locuiesc in Cosmopolis, ne-am îndrăgostit instant de aceasta oaza de liniște. 

Și așa a început povestea :) A fost la modul venit, vazut, placut! 

Sotul meu, Chef Andrea Di Russo, este italian si un bucatar foarte apreciat in Bucuresti. El de multe ori isi dorea sa manance cannoli facuti asa cum trebuie si nu gasea niciun loc in Bucuresti de unde sa ii cumpere.  Asa ca ne-a venit ideea sa ii facem noi. 

Impreuna cu una dintre cele mai bune prietene de-ale mele care si ea este pasionata de cofetarie si a facut un curs avansat de cofetar anul acesta, ne-am hotarat sa deschidem o cannolerie. 

Am ales un nume simplu care sa ne reprezinte. "Astea Doua" de fapt suntem noi, doua fete care punem tot sufletul in ceea ce facem, si impreuna cu Chef Andrea Di Russo, sotul meu, facem cannoli cu ingrediente aduse direct din Italia, respectand retetele originale. 


Spre exemplu, ricotta o aducem din Muntii Sicani, Sicilia, zona recunoscuta la nivel mondial pentru calitatea branzeturilor de oaie.

Pentru a acoperi cat mai multe gusturi ale consumatorilor avem o varietate de cannoli in vitrina: clasic, gianduia, zabaglione, caramel sarat, fistic, vanilie, cocos, portocala si ciocolata, para si scortisoara, mango, zmeura, caise, fructul pasiunii.  


Gusturile gianduia (ciocolata si alune) si zabaglione (crema cu lichior Marsala) sunt gusturi foarte folosite in Italia si prezente in multe deserturi de ale lor. Am adus aceste doua gusturi la cannolerie pentru ca se gasesc foarte rar un cofetariile din Bucuresti. 


De asemenea, facem tiramisù si profiterol italian. Fiecare desert este 12 lei


Pentru ca am avut solicitari, am venit si cu varianta de mini cannoli, facand astfel platouri pentru diferite evenimente. In acest caz, 20 bucati mini cannoli, sunt 75 lei.


Programul de functionare este: 

Luni - Vineri: 11.00 -20.00; 

Sambata - Duminica: 10.00 - 18.00     


Ne bucuram ca am deschis prima Cannolerie in Cosmopolis,  deoarece am gasit aici oameni care stiu sa aprecieze calitatea si autenticitatea produselor noastre. 


Dar intentionam ca in viitorul cat mai apropiat sa deschidem si alte puncte in Bucuresti si sa francizam afacerea." 

Pe voi, dragi cititori, va intrebam doar atat: daca ati locui in Cosmopolis, cam cati cannoli credeti ca ati savura pe saptamana? :) 

Noi suntem inca la 7 zile din 7! :D  
Dar odata cu luna ianuarie, avem in plan sa mai trecem si pe la sala de fitness din Complex, Gold Gym, ca sa echilibram cumva toate deliciile culinare.