Cererea mare de locuinte, in special in zona de Nord a Capitalei, si veniturile ridicate ale cumparatorilor sunt doua elemente importante pentru o investitie imobiliara profitabila pe termen lung.  


In ce priveste o potentiala investitie in Cosmopolis, cerere mare de locuinte in zona de Nord este in crestere de cativa ani buni si se estimeaza ca se va mentine pe un trend ascendent. O confirma atat investitiile la nivel de noi cladiri de birouri, ce vor fi finalizate in curand sau in urmatorii 1-2 ani, cat si numarul in crestere al locuitorilor din Bucuresti.  

Veniturile ridicate ale celor ce aleg sa locuiasca in aceasta zona sunt si ele un plus: nu toti vor sa-si cumpere o locuinta, sunt destul de multe cereri pentru chirie. Sunt atat de multe cereri pentru chirie, incat pentru apartamentele cumparate in scop investitional ne ocupam noi sa gasim chirias cu contract de minim un an de zile.   


In capitala, in medie, poti sa ai un randament financiar din inchirierea unui imobil intre 5 si 7%. Acest randament financiar (numit de catre specialisti yield) poate ajunge in Cosmopolis pana la 8.38% (in cazul unui studio). 


Formula generala de calcul pentru yield-ul unui apartament este: 

randamentul brut din inchiriere = (chirie anuala/cost total proprietate) x 100%.

Unde costul total de proprietate include pretul de achizitie, taxele si costurile de renovare. 


Iata cateva exemple de astfel de calcule pentru apartamente si vile: 1. Un apartament cu 2 camere, la pretul de 55.200 Euro + 5% TVA, cu o suprafata construita de 68 mp iti poate aduce un randament de 8.07% pe an.  

Luam in calcul si mobilier si electrocasnice de 3.500 Euro, taxele notariale de 800 euro la achizitia locuintei si presupunem o chirie lunara de 400 euro.    
2. O vila la pret de apartament, la pretul de 95.000€, cu 3 Camere si 99 mp construiti, iti poate aduce un Randament de 7.55%. 


Am luat in considerare mobilier si electrocasnice de  7.000 Euro si taxe notariale de 1.300 Euro. Chiria pe care o poti obtine pentru aceasta vila este de 650 euro/luna. Daca te intrebi, de ce sa investesti in Cosmopolis, ai mai jos sase motive pentru a alege sa investesti in cel mai apreciat complex al capitalei:  

1. Randament investitie de peste 7% pe an,

2. Departament dedicat pentru inchirieri, asa ca ne vom ocupa noi de aceasta parte, 

3. Investitie cu o valoare in crestere in timp,

4. Se afla in proximitatea zonei de Nord, Pipera - aproape de zona de birouri si de aerooport, 

5. Acces rapid catre A3 

6. Facilitati multiple in complex: de la gradinita pana la transport asigurat si Strip Mall. 

Click AICI pentru mai multe detalii si despre alte tipuri de locuinte si ce randament iti pot aduce.  
Pentru mai multe detalii si informatii, nu ezita sa ne contactezi prin intermediul formularului de contact de mai jos! 


Raspundem in decurs de cateva minute pana la cateva ore, in weekend! :)