Daca ai putea, probabil ti-ai lua o vila cu super spatiu si gradina. Dar momentan bugetul iti ajunge pentru un studio sau o garsoniera in care ti se pare ca nu o sa ai loc nici macar sa te misti. 


Cu putina inspiratie (vezi poza de mai sus), poti face minuni chiar si in spatii restranse (poti spune ca nu iti place cum este amenajat apartamentul din poza?). 

Designerii iti spun trucurile lor, iar tu nu ai decat sa te inspiri si sa le aplici si in cazul tau in masura in care spatiul iti permite. 


1. Lasa incaperea fara prea multe delimitari verticale - usi si pereti inutili Dar mizeaza pe o oarecare deimitare pe orizontala. Dupa cum vezi in poza, singura delimitare pe verticala este facuta intre dormitor si intrare cu un perete vitrat, format din patrate de sticla. Avantajul: permite luminii sa ajunga si pe hol. 


2. Delimiteaza zone locuintei - dormitor, bucatarie, zona de living, hol - prin decor si materiale, pe orizontala. Nu-i asa ca simti o oarecare delimitare intre fiecare zona? Pentru ca este, dar este facuta la nivel de decor si elemente. Mai poti folosi covorase, dar in cazul de fata ar fi incarcat prea mult locuinta. 


3. Foloseste Oglinzi pentru a da senzatia de spatiu. Ele sunt puse pe hol - mascheaza dulapul, dar si la dormitor, in dreapta patului. Efectul? Ai senzatia de spatiu si de lumina mai multa. 


4. Foloseste spatiile la maxim! Si cand spunem la maxim te rugam sa observi unde este amplasata biblioteca in aceasta locuinta. 


5. Nu ezita sa alegi o bucatarie open-space, cu bar/masa incorporat/a. Ai loc pentru doua persoane la bar, pentru masa, ai loc pentru un minim necesar in bucatarie si ai unde sa pregatesti ceva rapid pentru cina sau mic dejun. 


In acest studio ingenios amenajat ai si un loc separat unde sa iei cafeaua si sa citesti o carte buna! 

Acum vezi cum poti aplica cele de mai sus chiar in locuinta ta. Chiar daca este micuta, cum o poti imbunatati astfel incat sa ai loc pentru tot ce vrei? 

Te invitam sa vezi si studio-urile din Cosmopolis, locuinte accesibile pentru tinerii care sunt la prima casa.