Ai nevoie de cateva investitii minime pentru a amenaja pe terasa propriului apartament un cinema in toata regula unde te poti rasfata in serile de vara cu filmele preferate. 

Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand amenajezi spatiu:

1. Sursele de lumina
sunt importante atunci cand amenajezi spatiul. Alege-le astfel incat lumina sa nu se suprapuna sau sa se reflecte peste ecranul de proiectie. De asemenea, ai nevoie de acces rapid la o sursa de curent.

2. Sistemul audio video pentru cinema in aer liber


Daca in anii '80 erau la mode proiectoarele cu diapozitive, intre time produsele destinate sistemelor home cinema s-au diversificat atat de mult incat nici nu o sa stii ce sa alegi. Dar nu este chiar atat de greu, ai nevoie de un videoproiector si un sistem audio bun.

Spre exemplu, un sistem de tip home cinema cu 5 boxe si subwoofer incepe de la 1.000 de lei. Acest sistem de tip 5 + 1 trebuie asezat astfel: o boxa sub ecran, doua pe laterale + celelalte doua boxe de o parte si cealalta a zonei din care vei urmari filmele.

3. Videoproiector


El este elementul de baza cand vine vorba de filme si o investitie excelenta pentru seri de neuitat atat pentru adulti cat si pentru copii. Este usor de integrat in sistem, iar majoritatea produselor existente pe piata ofera o calitate a imaginii foarte buna. Si cu cat e mai intunerci, cu atat mai bine! Alege un videoproiector cu o intensitate de minim 3000 de lumeni pentru un nivel ridicat de claritate a imaginii.

4. Perete Videoproiector

Daca vorbim de outdoor, atunci ai nevoie de un perete alb (alta culoare va afecta culoarea filmului), dar daca acesta are o suprafata neregulata acest lucru va afecta claritatea imaginii. Un ecran de proiectie simplu incepe de la 300 de lei, iar unul gonflabil (ideal pentru o gradina foarte mare) poate ajunge si la 1.000 de dolari. Alternativa: poti sa-ti creezi propriul ecran de proiectie cu un cearceaf alb si o panza groasa, de culoare inchisa. Pentru a mentine "peretele alb" drept si sa nu ai probleme cu vantul, echilibreaza sistemul cu o bara de lemn sau aluminiu pe care sa o legi in partea de jos.

 5. Cum stii care e dimensiunea ideala a ecranului?

Imparte distanta dintre scaun si ecran la 1.5 sau 2.5 si ai gasit intervalul perfect la care trebuie sa fie ecranul de scaun. Exemplu: ai maxim 2 metri intre ecran si scaun. Imparti 200 la 1.5 si la 2.5 si vei vedea ca dimensiunea optima a ecranului trebuie sa fie intre 80 si 133 cm.

Nu pare deloc greu nu-i asa? Nici nu este!
Cu putin ajutor din partea reprezentantilor din magazine, poti sa faci cea mai buna alegere si sa iti amenajezi un super mini-cinema la tine acasa.

Iar daca inca nu ai propriul apartament cu terasa, atunci te invitam la o vizionare in Cosmopolis!
S-ar putea sa gasesti o locuinta asa cum iti doresti. In plus, in perioada 2-8 iulie 2018 avem la Promotia Saptamanii un apartament de 3 camere (141 mp) de ce are o terasa inclusa de 60 mp!

Da, ai citit bine, doar terasa are 60 mp si poate fi amenajata dupa bunul plac. De ce nu, poate chiar si in propriul home cinema in aer liber!