In ultimele doua luni, fiecare jumatate de ora in care am facut o scurta plimbare ori in care am realizat orice fel de activitate fizica afara, a fost un cadou frumos. Cred ca niciodata nu ne-am bucurat mai mult de razele soarelui, de iarba verde, de mirosul florilor si de ciripitul pasarelelor asa cum am facut-o in aceasta perioada.  

Autoizolarea si distantarea sociala ne-au facut sa apreciem mai mult momentele de relaxare in aer liber, prezenta vegetatiei in jur, apropierea fata de natura. Am avut mai mult timp pentru a ne reevalua prioritatile in viata si pentru a cantari mai bine cat de mult valoreaza lucrurile simple din jurul nostru, cele care ne aduc liniste in suflet. 


Toti am realizat acum cat de important este sa locuiesti intr-o zona cat mai apropiata de Natura. In special pentru cei extrovertiti si pasionati de sport, timpul petrecut in casa ne-a facut sa intelegem cat de multe beneficii ne ofera mediul inconjurator. Cati dintre noi nu ne-am imaginat ca avem cel mai mare balcon din lume? Si de cate ori nu l-am reamenajat? Si poate nu numai balconul, ci intreaga locuinta!


Diminetile in Cosmopolis miros a natura si a voie buna


Si asa cum orice alegere in viata ne afecteaza, se pare ca in aceasta perioada locuitorii din Cosmopolis au fost putin mai fericiti.  Raspunsul este simplu si l-am aflat chiar de la locuitorii din complex.

Asadar, de ce a fost mai bine in Cosmopolis? 

In primul rand, nu e nevoie sa conduca ore intregi pentru a se conecta cu natura. A fost suficient sa priveasca pe fereastra, ori sa iasa la plimbare prin cartier. :)  


Diminetile din Cosmopolis, inseamna aer proaspat. Stiti acel miros specific al lacurilor dimineata?
Fix asa este. O alergare matinala care trece si prin zona Pontonului te incanta cu “miros de Primavara”, de viata, de energie pozitiva.  

Periplul continua prin zona vilelor din complex unde mirosul de liliac si de flori te incanta la tot pasul! Si iti spui in gand: “am cei mai faini vecini!” 
Oameni frumosi care iubesc florile, le planteaza in gradina din fata casei si le ingrijesc! Oameni creatori de frumusete si bucurie atat pentru ei, cat si pentru cei din jur. 


Glicina, salcamul inflorit si trandafirii, completeaza gama olfactiva, iar trilurile pasarilor sunt compania perfecta in acest “tablou magic viu”. 

Chiar si in autoizolare, Cosmopolis a fost si este locul perfect pentru cei care simt nevoia sa se reconecteze cu natura, care au nevoie de liniste, de relaxare si miscare in aer liber. 

Se stie, atat cadrul natural, cat si miscarea fizica au impact direct asupra sanatatii, asa ca o locuinta aflata in apropierea naturii te ajuta sa adopti un stil de viata sanatos, sa respiri aer curat, sa elimini stresul si starile de anxietate, sa dormi mai bine si sa fii mai productiv intreaga zi. 


Imagineaza-ti o dimineata in Cosmopolis :) 

Inchide ochii si imagineaza-ti ca te plimbi pe strazile si pe aleile din Cosmopolis, intr-o dimineata insorita si linistita, ca aroma florilor iti rasfata simtul olfactiv si ca ciripitul pasarelelor te insoteste la fiecare pas. Sau poate ca iti imaginezi o dimineata mai energica, in care preferi sa faci jogging, sa te plimbi pe bicicleta ori pe role. Indiferent de stilul pe care il preferi, rezultatul este aceeasi: iti limpezesti mintea, lasi grijile deoparte si te bucuri de magia diminetilor in Cosmopolis. 

"Natura nu e un loc pe care sa il vizitezi. E acasa.", spune Gary Snyder intr-un citat, iar noi ii dam dreptate.
Pentru noi, Cosmopolis este acasa. Este verde, colorat si vesel.
Pentru noi, Cosmopolis inseamna natura!