O bucatarie mare nu este intotdeauna cea mai buna optiune, mai ales atunci cand vorbim de bucatarii. Bucatariile mici sunt adesea mult mai eficiente din puncte de vedere al spatiului, decat cele mari. Spatiul si designul bun nu sunt atributele exclusive ale unei bucatarii mari. Uneori tot ce ai nevoie sunt cateva idei bune de maximizare a spatiului din bucatarie, de a-l face functional si in acelasi timp frumos.

Care sunt cele mai frecvente minusuri in bucatarie? De ce ne plangem de cele mai multe ori? Dezordine, lipsa de spatiu pe blat si putin lumina (o bucatarie intunecata). Sa vedem cum putem elimina aceste inconveniente, indiferent de dimensiunea bucatariei.

Dezordinea

Este de obicei un efect secundar atunci cand ai senzatia ca nu ai destul spatiu de stocare. Solutia nu este neaparat mai mutl spatiu, cat simplificarea si organizarea bucatariei. Ce poti sa faci? Vezi care sunt ustensilele pe care nu le-ai mai folosit de ceva timp si daca chiar ai nevoie de ele. Pe unele le poti face cadou cuiva care are nevoie de ele, iar pe cele care au ramas le poti depozita in cutii si astfel sa nu mai para o aglomerare de produse.

Lipsa de spatiu pe blat

Orice ai face ti se pare ca nu ai destul de mult spatiu pe blat? Iata cateva idei cum sa profiti la maxim de spatiul din bucataria ta.
a. blat pe o parte din chiuveta

b. bari din metal pe care sa atarni tigaile si alte ustensile (acestea nu trebuie sa stea numai pe rafturi, pot fi puse si la exterior, sa iti fie cat mai la indemana)
c. o placa ceramica pentru gatit. Bucatariile actuale electrice sunt elegante si moderne si au avantajul suplimentar de a fi la acelasi nivel cu blatul de buctarie, astfel incat poti pune pe ea un blat de lemn sau alte elemente, atunci cand nu gatesti.
d. un carucior rulant cu spatiu suplimentar. Ai extra spatiu de lucru si spatiu de depozitare in partea de jos.

Bucatarie intunecata

Camerele mai intunecate dau senzatia ca sunt mai mici, asa ca luminarea peretilor cu ajutorul unei culori intr-o nuanta deschisa este o idee buna. Daca ai bucatarii in nuante mai inchise, foloseste iluminarea sub dulapurile suspendate, lucru ce iti va oferi mai multa lumina. O lumina buna poate face o bucatarie sa arate mai mare, indiferent de culoare.

Iata doua idei care pot pune in valoare lumina in bucatarie:
1. Foloseste lampi cu LED pe sub rafturi si sub dulapuri pentru a lumina zona de lucru din bucatarie, adica blatul.
2. Adauga o oglinda pe unul din peretii din bucatarie care sa fie pozitionata in asa fel incat sa reflecte lumina din incapere.

Daca iti plac ideile propuse de noi, te invitam sa le pui in aplicare si sa ne arati si noua rezultatele. In plus, daca inca nu ai propriul apartament/vila, te invitam la o vizionare in Cosmopolis. Avem mai multe tipuri de apartamente si vile noi disponibile la vanzare, cu preturi incepand de la 42.750 EURO + TVA. Vezi pe site oferta standard de apartamente si vile disponibile si programeaza o vizionare (completeaza formularul "Solicita Oferta").