Primul complex rezidențial de tip mini oraș din România sărbătorește 10 ani de activitate. 10 ani de când este o opțiune excelentă pentru toți cei care-și doresc o locuință sau să facă o investiție sigură în domeniul imobiliar.

Cu o medie anuală de peste 500 de unități locative vândute, Complexul Cosmopolis oferă nenumărate facilități în imediata apropiere a casei. În „Mini-orașul de lângă oraș” sau „Orașul numit acasă”, comunitatea din Cosmopolis numără în prezent peste 6.700 de rezidenți, iar numărul acestora crește constant, cu fiecare an.

În 2009, anul în care am început livrarea primelor unități, aveam puțin peste 700 de rezidenți, iar acum am ajuns la mii de locuitori, majoritatea familii cu unul sau doi copii, și tineri profesioniști, la început de carieră. Anul acesta am construit încă 45.900 mp de suprafaţă rezidenţială și estimăm că vom vinde peste 540 de unități locative. Am investit chiar și în perioada de recesiune, atunci când multe industrii au avut de suferit, cu multe sacrificii însă am găsit soluțiile financiare și nu am abandonat «visul», căci făcusem o promisiune și urma să fie respectată. Era și este modul nostru de a confirma, chiar și în acest moment aniversar, că drumul pe care îl parcurgem este solid și că investim să construim viitorul a mii de familii. În continuare respectăm această promisiune și ne-am propus să aducem plus valoare pentru rezidenții noștri, pentru parteneri și, de asemenea pentru comunitatea Cosmopolis. Suntem aici pe termen lung și ne asumăm rolul de dezvoltator imobiliar responsabil.”, a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO Opus Land.

Cu o investiție totală de 280 de milioane de euro în Complex, numărul facilităților disponibile includ: două grădinițe, o școală primară, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropierea ansamblului, 24 de piscine exterioare, terenuri de baschet, fotbal și tenis, mai multe terenuri de joacă pentru copii și o sală de fitness.

Pentru o experiență completă de petrecere a timpului liber și shopping în cadrul complexului rezidențial există un strip mall, Cosmopolis Plaza, cu mai multe magazine, supermarket, farmacie, restaurante, cafenele, cofetării, fast-food, brutărie, delicaterie, curățătorie, petshop și clinică veterinară, salon de înfrumusețare, ATM.

De asemenea în vecinătate se află un ponton, beachbar și o plajă care te transpun într-o locație exclusivistă.

Rezidenții au transportul asigurat până la stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu, prin linii de microbuz care circulă din 30 în 30 de minute. Siguranța este și ea importantă, de aceea întreg complexul are asigurată paza 24/24h - serviciu oferit de BGS, inclusiv prin intermediul camerelor video fixe.

Accesul în incinta Cosmopolis se face pe bază de card sau sub supravegherea echipei de pază. Amplasat pe 821.000 de metri pătrați, proiectul este dezvoltat în faze de construcție multiple.

Planurile de viitor în Complex includ investiții atât în infrastructură, cât și în dezvoltarea generală a Cosmopolis printr-o sală de fitness ultramodernă, dotată cu aparatură de ultimă generație, instructori și personal dedicați antrenamentelor individuale dar și de grup. Sala va avea și o piscină interioară.


 „În cei 10 ani de activitate pe piața din România, am reușit să dezvoltăm prin Cosmopolis cel
mai mare complex rezidențial din regiune. Ne-am respectat promisiunea de a investi chiar și în perioadele economice dificile. În primii trei ani de activitate am vândut 366 de unități locative, pentru ca acum să ajungem la un număr de 2.840 cu ajutorul partenerului și agentului exclusiv, Coldwell Banker România." a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO Opus Land Residential Development, dezvoltatorul proiectului.

 Pentru complexitatea și mixul de facilități oferite, dar și pentru investiție și design, cel mai mare proiect rezidențial din Nordul Bucureștiului, a fost premiat în 2014, 2015 și 2016 în mai multe rânduri de către publicații și instituții de profil, naționale si internaționale.