Inceputul istoriei arhitecturii se afla la momentul la care omul a decis sa se mute din pestera sa si sa construiasca ceva pe pamant, acel ceva pe care a ajuns sa il numeasca “acasa”.

De-alungul istoriei, s-a vazut ca partea interesanta este cum omul pare sa stie totul despre ce vrea in jurul lui si totusi, nu pare sa stie cum sa le puna pe toate impreuna in asa fel incat sa le poata avea pe toate intr-un singur spatiu, fara sa faca totul sa arate intr-un mod claustrofobic si totodata sa para aranjate intr-un anume sens, avand un concept la baza in tot ceea ce a facut el.

O cladire este ca o pictura, dar mult mai complicata si consumatoare de energie si resurse si o singura greseala lasa o adancitura pentru totdeauna… cu numele arhitectului cu tot pe ea.

Sa faci o cladire frumoasa si totusi, pe deplin funcționala este mult mai greu decat pare. Nu este ceva ce toata lumea are rabdare sau pasiunea pentru a face. Daca nu iubesti acest lucru, categoric nu il poti face. Aceasta profesie poate ca presupune un grad ridicat de consum, de implicare; dar daca pe de alta parte ii face pe oameni fericiii pentru locul in care traiesc, face sa para o meserie perfecta. Se gaseste astfel usor motivatia si valoarea pentru toate acele zile intregi de munca sau nopti nedormite.

Un antreprenor poate construi o coliba, dar un arhitect poate face o casa din ea.

Un inginer civil poate da toate detaliile de care dispune despre un bloc de beton, dar acesta va ramane numai un bloc gri si anost, care nu poate prezenta nici un interes pentru un viitor locuitor. Numai arhitectul insa, prin imaginatia sa poate sa ii ofere un design atragator, unic, poate sa ii confere acel ceva care sa il faca atragator pentru locatarii sau.

Si nu uitati: un arhitect poate inlocui un desenator, un inginer civil, un antreprenor, un creator de modele, un designer de interior, si un artist peisaj; dar nici unul dintre acestia nu poate inlocui un arhitect.

Atunci cand s-au pus bazele conceptului Cosmopolis, a fost aleasa o echipa de  experimentati arhitecti, care impreuna au dat viata unuia dintre cele mai frumoase ansambluri rezidentiale din Bucuresti. Cu o arhitectura relativ simpla si curata, pastrand proportiile intre culorile calde si cele reci folosite, precum si intre elementele naturale si cele prelucrate de mana omului, intre spatiile verzi si spatiile construite, intre frumusete si utilitate.

TE_M7946

Va asteptam acum in Cosmopolis pentru a va convinge de importanta arhitecturii constructiilor, de efectul impactului vizual in alegerea locuinte perfecte!