In ultimele decenii, in  Bucuresti s-a construit masiv si haotic, iar rezultatul este ceea ce vedem in Capitala astazi la tot pasul: apartamente mici si inghesuite in care soarele nici nu intra sau in care locuitorii sunt privati de intimidate din cauza ferestrele extrem de apropiat pozitionate de cele ale vecinilor, spatiile verzi inghitite de betoane, stradute inguste si prost asfaltate, lipsa locurilor de parcare, trotuare inguste sau inexistente, trafic infernal, numar insuficient de gradinite si scoli.

Si asa putinele spatii verzi care au supravietuit sunt de cele mai multe ori numai cu numele. In aceste spatii nu au mai fost demult plantate flori, copaci sau pur si simplu iarba, ci ele folosesc in cele mai multe cazuri ca spatii de depozitare sau chiar pentru parcari ilegale.

Departe de inghesuiala si poluarea din Bucuresti, dar situat la numai 800m de autostrada Bucuresti-Ploiesti, cu acces direct din centura capitalei, ansamblul rezidential Cosmopolis a fost creat pe principii moderniste de planificare urbana, in care s-a pus accent pe asigurarea facilitatilor necesare unui trai confortabil, construirea de drumuri suficient de late pentru a permite circulatia, acces facil in incinta complexului, locuri de parcare din belsug, spatii verzi in proportie de 60% si numai 40% spatii construite, locuri de joaca si chiar gradinita.

Va asteptam sa ne vizitati in cel mai cunoscut complex rezidential din Bucurestipentru a descoperi un cartier cu adevarat altfel – un adevarat oras la standarde europene.

Cosmopolis by FAE-5080