Zilele de primavara si de vara te imbie sa petreci cat mai mult timp afara, fie la terasele din oras fie in intimitatea propriei terase a apartamentului sau chiar gradina vilei. Daca vorbim de propria locuinta, atunci te provocam ca anul acesta sa aloci un buget minim pentru a-ti decora terasa si a o transforma intr-o oaza de relaxare. Iata ce tip de plante sa alegi si cateva magazine online de unde poti face achizitia produselor.

In functie de asezarea balconului sau a terasei, avem doua mari categorii de plante:

  • Flori pentru SPATIU (balcon sau terasa) UMBROS - Fuchsia, Oxalis Mov, Hosta, Campanula, Impatiens, Lobelia, Coleus, Heuchera, Sansevieria, Spathiphyllum
    .......
  • Flori pentru SPATIU (balcon sau terasa) INSORIT - Muscata, Petunia, Million bells, Verbena, Margareta africana, Floare de piatra, mandevilla, Hibiscus, Clematis, Sempervivum, Lantana (parfumata), Sedum, Lavanda, plante aromatice.

De unde cumparam plante/ ingrasamant/ mobilier pentru balcon/terasa?
De la magazinele speciale, chiar si de bricolaj, fie ele online sau offline.

Iata si cateva magazine online care au o oferta bogata pentru florile de gradina si alegerile noastre:
https://www.gardenexpert.ro -  alege o superba CAMELIE (Camellia japonica), la 15 lei/bucata.

http://www.pepinieracalugareni.ro - au foarte multi arbusti si tuia, pentru terase mai mari unde incap si pomi in ghiveci sau pentru terasele apartamentelor de la parter. Alege Lonicera Japonica sau Caprifoi/Mana Maicii Domnului, la preturi incepand de la 10 lei.

 http://www.vekygarden.ro - au cele mai frumoase si variante   tipuri de magnolii, cu preturi incepand de la 50 de lei.

 https://www.bakker.com - de la eucalipt la palmier  hawaiian (104  lei) sau la floarea pasiunii (53 lei - in imaginea din  stanga), placerea gradinaritului poate incepe la bakker.ro.

 http://www.flowertime.ro - au o gama variata de plante de  balcon in ghiveci, de la Camelie pana la HELLEBORUS (HELLEBORUS) sau IASOMIE BRAZILIANĂ (DIPLADENIA), la 119.90 lei

https://www.gardenium.ro -  gasesti la ei ingrasaminte flori si gradina, tratamente foliare si accesorii de tot felul, dar si substraturi si jardiniere pentru balcoane si terase (inclusiv ingrasamant gazon).

https://www.biano.ro - au tot felul de produse de exterior pentru balcon si terasa, incepand de la raclette din piatra naturala sau vertical grill pana la mobilier de vara din lemn de eucalipt si dreamcatchere.

Chiar daca ai un balcon cu dimensiuni reduse, foloseste la maxim spatiul pe care il ai si organizeaza o mica oaza de verdeata, inclusiv prin explorarea spatiului pe verticala prin polite dedicate ghivecelor cu flori. Foloseste plante care se pot suspenda (muscate curgatoare, iedera, petunii, lobelii, verbena etc) si investeste in ghivece si jardiniere de balustrada, care se fixeaza pe muchia balconului, fara sa mai fie nevoie de alte ancorari.

Vino sa vezi si oferta de apartamente (unele pot avea terase surprinzator de mari, de pana la 60 mp!) si vile (cu terasa si gradina proprie) din Cosmopolis si investeste in propriul apartament. Programeaza o vizionare  si hai sa-ti povestim mai multe despre facilitatile oferite viitorilor rezidenti din Cosmopolis.  Completeaza formularul de Contact  "Afla detalii" din site si vom reveni in scurt timp cu informatii suplimentare.