Aprobat si pentru anul 2018, Programul Prima Casa are conditii de creditare ceva mai stricte, insa conditiile generale pentru solicitanti raman aceleasi, la acestea adaugandu-se unele noi.

Conditii pentru Prima Casa 2018

Conform FNGICMM, beneficiarii, persoane fizice, trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

1. La data solicitarii creditului garantat, declara pe propria raspundere fie ca nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie ca detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp;

2. Achizitioneaza sau construieste o singura locuinta, printr-un credit acordat si garantat in conditiile Programului;

3. Are calitatea de imprumutat in raport cu finantatorul.

4. Locuinta pe care solicitantul vrea sa o cumpere prin programul Prima Casa trebuie sa se incadreze intr-una dintre clasele A, B sau C de eficienta energetica.

5. Solicitantul creditului trebuie sa indeplineasca toate conditiile specifice prevazute de normele interne de creditare ale finantatorilor (bancilor).

6. Solicitantul are un avans de cel putin 5% din pretul de cumparare a locuintei.

7. Solicitantul creditului se obliga sa nu instraineze locuinta cumparata prin Programul Prima Casa 2018 in primii 5 ani de la data dobandirii.

8. Solicitantul se obliga, de asemenea, sa asigure locuinta achizitionata din finantarea garantata impotriva tuturor riscurilor.

Una din principalele schimbari din acest an este marja maxima de dobanda redusa de la 2.5% la 2%, pentru a uniformiza nivelul costurilor totale din orice categorie de finantare acordata in cadrul programului.

Printre bancile care participa la Programul Prima Casa se afla si Garanti Bank, prin care se poate lua un credit pentru achizitia unei locuinte in Complexul Cosmopolis.

Daca vrei sa aflii care este cea mai buna / potrivita metoda de plata pentru un apartament, conform cu bugetul tau, ia legatura cu noi si iti vom prezenta toate variantele disponibile de plata - Prima Casa, Credit ipotecar, Rate la dezvoltator sau Plata Cash.  Completeaza formularul Afla mai multe detalii de mai jos si te vom contacta in scurt timp pentru a-ti oferi mai multe detalii.