In asteptarea lui Mos Nicolae, am iesit la o plimbare prin Strip Mall Cosmopolis Plaza, iar la magazinul cu bunatati Traditional Family Food am gasit o minunatie de biscuiti din turta dulce! Ii puteti cumpara direct de acolo sau ii puteti prepara chiar voi, acasa. Aveti reteta de braduti din turta dulce mai jos!   :)reteta_turta dulce_braduti Ingrediente: 1 kg de faina, 500 gr miere (de preferat miere de salcam), 450 gr unt, 250 gr zahar brun,1 lingurita cu varf de bicarbonat, 1 praf de sare, 1 lingurita cu varf de scortisoara, 1 lingurita cu varf de nucsoara, 1 de anason stelat, 1 de cuisoare, putin ghimbir (optional, daca va place gustul).

Mod de preparare:


1. Punem intr-un bol mai mare zaharul brun si untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) si mixam pana se formeaza o crema. Dupa ce am ajuns la consistenta dorita adaugam si mierea.

2. Amestecam bine, pana se omogenizeaza toate foarte bine. Adaugam si faina in timp ce mixam, putin cate putin, iar cand am adaugat deja jumatate din cantitatea de faina adaugam si condimentele (scortisoara, anasonul stelat, nucsoara si cuisoarele), praful de sare si bicarbonatul.

 3. Continuam sa adaugam restul de faina in timp ce mixam pana se incorporeaza in aluat. Cand este gata, scoatem aluatul din bol si il vom pune pe blatul de lucru unde il vom framanta foarte putin dupa care il vom impacheta in folie de plastic si il vom pune la frigider pentru circa 3 ore.

 4. Dupa ce aluatul s-a intarit foarte bine, urmeaza sa il intindem (de preferat sub el sa punem o hartie de copt), punem putina faina deasupra si peste inca o hartie de copt. Aluatul se intinde bine cu ajutorul unui sucitor, si ulterior ne vom folosi de forme de taiat (inimioare, braduti, reni, ursi etc) pentru fursecuri si incepem sa taiam aluatul.

 5. Punem formele intr-o tava si o lasam circa 30 min la frigider pentru a se intari (sa nu-si piarda forma la cuptor). Dupa ce le scoatem de la frigider le vom da la cuptor la 180 grade pentru circa 8 minute.
Biscuitii de turta dulce se pot consuma asa simpli sau cu diferite glazuri.

Noi am incercat cu ciocolata topita in bain-marie si cu o pensula subtire am facut diferite modele ori puteti face o glazura mai spumoasa pentru turta dulce.

 Glazura se obtine din 250 gr de zahar pudra, un albus, 3 linguri de apa fierbinte, 2 linguri de zeama de lamaie si putina sare.Se pune albusul intr-un bol mai mare si adaugam sarea iar apoi incepem sa mixam. Cand albusul devine spumos adaugam treptat zaharul pudra si zeama de lamaie si mixam pana obtinem o bezea tare si putem adauga apa fierbinte (putin cate putin) si mixam pana cand obtinem o consistenta de smantana.

 Apoi putem decora turta dulce in functie de imaginatie!  
Pofta Buna! :)

 Multumim pentru reteta si poze, Traditional Family Food