La inceputul lunii decembrie 2018 Institutul Pantone a desemnat culoarea anului 2019: Living Coral (coral cu irizatii aurii; Pantone 16-1546). O culoare nuanta de portocaliu piersica cu nuante aurii ce evoca vitalitatea. 

Cum a fost aleasa tocmai aceasta culoare din multitudinea de nuante? 

Leatrice Eiseman, executive director al Pantone Color Institute, afirma: "In alegerea culorii anului, ne uitam la tot ce ne inconjoara. Ne uitam sa vedem ce fac oamenii in frumusete, in moda si in arta; ne uitam sa vedem ce poarta oamenii, ce cumpara si ce posteaza pe social media. Intr-un moment in care atat de multi dintre noi suntem din ce in ce mai scufundati in experiente digitale care pot fi reci si izolate, Living Coral este o nuanta atragatoare ce indeamna la conexiune. Aceasta culoare are ceva primitor, optimist si intim, o culoare legata de pamant. Si tocmai acestea sunt motivele pentru care Living Coral este o culoare ce poate fi folosita cu usurinta in designul de interior."


Fata de acele culori care pot fi folosite doar ca accente de culoare intr-o camere, Living Coral poate imbraca o camera intreaga. 

Cum o poti folosi in designul de interior? 

Ei bine, nu iti spunem sa redecorezi toata casa (desi nu ar fi imposibil!), dar poti sa incorporezi aceasta nuanta optimista in viata de zi cu zi, sa aduci mai aproape legatura cu natura si aerul brizei de coasta chiar si intr-un apartament din centrul orasului.  


1. Perne decorative!

Una din cele mai rapide metode de a aduce o noua culoare in casa este prin schimbarea pernelor cu unele noi. Atat perne cu o nuanta uniforma cat si cele cu design combinat pot fi alegeri inspirate.  


2. Prosoape de baie

Adu un plus de relaxare in baie, asemeni unei brize de mare, cu un set de prosoape inspirat din peisajul unui coral in care misuna pestisori colorati sau caluti de mare! 


3. Fete de masa

Ce spui de putina vitalitate si culoare in bucatarie? Farfurii simple, plate, un decor central auriu si o fata de masa living coral! Masa este gata si te poti bucura de ea atat in zilele banale cat si la ocazii speciale. 


4. Un covor nou! 

Nu trebuie sa fe un covor mare, este perfect un covoras mic, care are dublu rol: sa iti protejeze picioarele de frig si sa dea o pata de culoare unui coltisor de casa.  


5. O patura confortabila si colorata!

Ce sentiment mai placut si mai reconfortant decat sa te bagi in pat si sa te invelesi cu o patura calduroasa coral? Este ca o imbratisare ce te indeamna la o cana de ceai si o carte buna intr-o zi lenesa de duminica.  


6. Lumanari parfumate 

Si pentru ca nu totul se reduce la vizual, nu pot sa lipseasca si lumanarile parfumate ce aduc un plus de confort  si culoare, dar si briza proaspata a marii mai aproape de tine. 


7. Un perete intreg sau chiar o camera intreaga in nuanta Living Coral! 

Si daca o camera intreaga ti se pare prea mult, poti sa te inspiri din acest apartament renovat din Stockholm unde paletei de culori tipic scandinava a fosct schimbata cu living coral, galben pal si verde salvie.  


Voi cum ati folosi aceasta culoare in amenajarea propriei locuintei? :)