In cazul constructiilor, ideea generala este ca o locuinta sa fie capabila sa invinga testul timpului, iar de ea sa se bucure si generatiile viitoare. Care sunt metodele cele mai la indemana ce asigura durabilitatea constructiilor?

 1) Utilizarea materialelor naturale

Ideea principala a utilizarii de materiale de constructii durabile este de a construi o casa fara sa utilizati materiale deteriorabile, ieftine, care se degradeaza inca din primii ani de viata ai constructiei. Structuri de beton sau de caramida, finisaje din materiale naturale gen lemn masiv, piatra naturala, fibre naturale,  si evitarea materialelor din PVC, plastic, fibre sintetice, sunt conditii care vor asigura o cladire rezistenta in timp.

 2) Conservarea energiei si economisirea de bani

Prin utilizarea de materiale de constructii durabile in casa ta, se obtine conservarea energiei si economisirea de bani pe termen lung. Cum? Ei bine, utilizarea de materiale durabile, are ca rezultat mai putine deseuri care vor umple gropile de gunoi din lume. Totodata, conservand energia prin utilizarea de materiale care sunt mai eficiente, cum ar fi toalete cu debit scazut, materiale izolante care au ca rezultat o casa mai bine izolata, termostate programabile, vor  ajuta la salvarea resurselor  lumii.

 3) Locuintele “verzi” sunt mai confortabile si mai sanatoase

Materialele de constructii naturale, durabile emit putine toxine, substante  cancerigene, compuși organici volatili si sporii de mucegai.

Exista numeroase materiale care imbunatatesc aerul din casele voastre, cum ar fi covoare de lana naturala, pardoseli calde de lemn, sisteme de aer care aduc aer prosapat din exterior, izolatie care opreste dezvoltarea mucegaiului si a produselor care nu folosesc adezivi toxici.

O casa durabila este o casa sanatoasa.

 4) Minimizarea deseurilor prin sustenabilitate

O multime de materiale de constructii durabile se obtin prin recuperare sau din materiale reciclate. Este o tehnica extrem de simpla, iar pe langa faptul ca economisim din bugetul alocat, participam la diminuarea consumului resurselor mondiale (mai putine deseuri, mai putina energie pentru fabricarea materialelor noi).

  5) Achizitionarea de produse locale

Produsele locale sunt extrem de durabile, deoarece acestea elimina consumul de energie si costurile generate transportul marfurilor. Se simte bine pentru portofelul vostru, dar este totodata si un sentiment pozitiv ca sustineti economia nationala.

In general produsele locale sunt realizate din material naturale sunt cele mai potrivite climei in care traiti. Prin urmare comportarea lor in timp va fi mult mai buna decat materialele provenite din locuri cu clima calda, sau mult mai rece.

 6) Valoare crescuta la revanzare

Există un alt stimulent mare pentru utilizarea de materiale de constructii durabile, dincolo de banii pe care ii economisiti la construirea casei,  acesta este valoarea casei la revanzare si viteza de vanzare care pot fi semnificativ imbunatatite.

7) Stilul ales

Fie ca alegeti stilul minimalist moderne sau cel rustic, important pentru a avea o casa durabila este sa optati pentru stilul personal de design.

Grinzile din lemn reconditionate pot fi lasate la vedere pentru un stil rustic. Pentru un apel mai modern, incercati podele de beton aparent sau mozaic, lustruite, care sunt de lunga durata si ecologice. Doar pentru ca va pasa de lumea din jurul vostru, nu inseamna ca va trebui sa renuntati la estetica si design-ul personal.

Amenajati-va casa astfel incat sa imbinati materialele durabile, rezistente in timp si cat mai ecologice, ce corespund insa stilului personal,  Materialele de constructii durabile vor economisi bani, vor face casa ta mai longeviva, mai valoroasa si vor reduce impactul negativ asupra mediului.

Indiferent de stilul tau, poti avea o casa durabila, care ti se potriveste.

Specialistii Cosmpolis au tinut cont de toate aceste aspecte atunci cand au proiectat locuintele pentru voi, astfel incat de ele sa se bucure si copii vostri!