Pentru o viata sanatoasa, avem nevoie de cel putin 30 de minute de activitate fizica moderata in fiecare zi. Vestea buna este ca nu trebuie sa lucrezi intr-o sala de sport pentru a fi in forma. Exercitiile in aer liber sunt la fel de eficiente, iar in plus poate fi mai distractiv si cu unele avantaje atractive.

Fitnessul in aer liber poate fi un program de exercitii structurat, pe teren natural si respirand aer curat, utilizand aparatele special amenajate in parcuri si in zonele de recreere, sau poate fi la fel de simplu ca o plimbare vioaie afara. Fitnessul in aer liber poate lua multe forme: greblat frunze, de exemplu, este considerata activitate fizica moderata; plantatul de flori, tunsul ierbii, vopsirea garduletului din fata casei, pot fi alternative pentru exercitiile de fitness.

Indiferent de modul in care alegeti sa faceti miscare in aer liber, exista numeroase beneficii: nu existe taxe pentru abonamentul la sala, nu ai nevoie de echipament special pentru asta, aerul este mai curat, iar asta asigura o doza serioasa de sanatate pentru plamanii tai, stand departe si de virozele care toamna sunt atat de frecvente si care se dezvolta imediat in spatiile inchise.

Totodata miscarea in aer liber reprezinta o modalitate de eliberare a stresului acumulat intr-o zi de munca. Aerul curat si mirosurile proaspete din natura vor activa toate simturile, producand conexiunea dintre minte si corp. Mai mult decat atat exercitiile in aer liber pot fi o modalitate de a obtine portia zilnica necesara de vitamina D, prin expunerea la soare. Miscarea in aer liber este in acelasi timp benefica pentru oxigenarea corespunzatoare a creierului si a  muschilor, pentru relaxarea fizica si mentala.

In Cosmopolis v-am pregatit spatii special amenajate pentru miscarea in aer liber. Nu mai asteptati si incepeti acum terapia pentru un corp si o minte sanatoasa!