Complexul Rezidential Cosmpolis se numara printre cele mai mari si complexe proiecte rezidentiale din Romania in clipa de fata, avand deja o comunitate ampla de peste 2300 de locuitori dupa doar cativa ani de la vanzarea primelor apartamente in incinta ansamblului.

Opus Land Development, dezvoltatorul Cosmopolis, a declarat oficial ca doreste sa dezvolte si finalizeze pe parcursul anului 2014 cel putin 400 de noi locuinte in cadrul complexului rezidential, pe langa cele 1300 de locuinte deja finalizate si oferite spre vanzare noilor clienti. Pana la sfarsitul anului current se anticipeaza cresterea numarului de rezidenti pana la 3.000 de persoane.

Deoarece anul 2013 s-a dovedit a fi mult mai prolific decat se anticipa, proiectul aflandu-se pe o panta ascendenta in mod constant, dezvoltatorii vor investi pentru anul 2014 peste 18 milioane de euro in proiectul Cosmopolis! Aceasta suma va fi directionata atat catre construirea de noi apartamente cat si catre dezvoltarea continua a infrastructurii si comunitatii Cosmopolis.

In noile planuri ale Complexului Rezidential Cosmopolis pentru 2014 intra amenajarea lacului din apropierea ansamblului, incluzand construirea unui ponton si a platformelor speciale pentru deplasare pietonala pe marginea acestuia, amenajarea unei plaje in aceeasi zona, o noua piscine in incinta complexului, deschiderea unui nou bar pentru locuitori cat si a mai multor terenuri sportive.

Cosmopolis ofera deja locuitorilor sai o serie intreaga de facilitati care includ un supermarket operat de Carrefour, gradinita, farmacie, pizzerie, trei piscine exterioare, sala de fitness, terenuri exterioare de baschet si de tenis si numeroase spatii de joaca pentru copii. In plus, locuitorii au transportul asigurat pana la statiile de metrou Pipera sau Aurel Vlaicu prin linii de microbuz care circula la un interval de jumatate de ora.