Se spune ca o locuinta asa cum ne dorim ne poate aduce fericirea. Asa sa fie? Ce inseamna un camin fericit si cum ajungem sa il avem? Conteaza acest lucru mai mult decat venitul sau daca avem sau nu un loc de munca?  


Hai sa vedem impreuna raspunsul la aceste intrebari in cel mai nou Raport GoodHome dedicat locuintelor noastre si a felului in care ne raportam la ele. Cercetarea a fost facuta in perioada septembrie 2018 - februarie 2019 si a vurt sa obtina raspunsul la doua intrebari principale: 


1. Ce anume face ca un camin sa fie unul fericit? 

2. Cum putem ajuta oamenii sa fie mai fericiti in locuintele lor? 


Raspunsurile a peste 13.000 de oameni din peste 10 tari din Europa sunt concludente: 

>>  Locuintele noastre au un aport de 15% la fericirea noastra per total. Mai mult decat veniturile noastre sau daca avem un loc de munca.  Sanatatea mintala este singura care conteaza in proportie de 17%, mai mult decat locuinta.


>> 73% din persoanele care sunt fericite acasa, sunt fericite si in viata, in general.  
Ce anume face ca un camin sa fie fericit? 

Sunt unele conditii absolut necesare pentru acest lucru, dar acestea nu sunt mereu cele la care ne gandim noi. 

Spre exemplu, unul din miturile demontate este: Casele mai mari nu sunt intotdeauna mai bune! 

Credeai ca o casa mai mare inseamna un grad mai mare de fericire? Rezultatele studiului ne arata ca senzatia de spatiu este de trei ori mai importanta decat suprafata efectiva a locuintei, numarul de camere sau numarul de persoane care le împart.  


Indiferent de suprafata efectiva a casei, 20% dintre noi spunem ca ne lipseste spatiul.  Mai important de atat este sa avem o locuinta care se schimba odata cu noi, odata cu evenimentele importante din viata noastra.  

In plus, poate ca locatia nu conteaza prea mult, dar spatiul verde, DA! 

Cum ne putem face caminele mai fericite?

Exista pasi pe care ii putem face cu totii pentru a ne imbunatati nivelul de fericire legat de casa in care locuim:

1. Reorganizeaza-ti spatiul conform cu nevoile specifice perioadei 

2. Fa-ti timp pentru modificari

3. Invita musafiri

4. Gradinareste

Chiar daca nu avem o gradina sau un balcon, daca includem cateva plante in locuintele noastre, acest lucru ne imbunatateste starea generala de bine. 

5. Personalizeaza-ti locuinta, indiferent ca stai cu chirie sau nu. 


In Cosmopolis ai acces la spatii verzi, multiple facilitati in complex (ai la indemana tot ce ai nevoie, la cateva minute de casa), 7 piscine exterioare cu acces gratuit pentru locuitori si locuinte pe masura nevoilor omului contemporan. Hai sa vezi cum arata un complex conceput pentru a contribui la fericirea si bunastarea rezidentilor. Completeaza formularul de mai jos si programeaza o vizionare in cel mai apreciat complex rezidential al Bucurestiului!

Alege un camin fericit in Cosmopolis!