Pentru ca e vara, pentru ca e cald, pentru ca vrem cea mai buna inghetata, pentru ca meritam o inghetata  facuta cu cele mai bune ingrediente  si pentru ca ne dorim ce e mai bun pentru noi si cei dragi, va oferim cateva detalii despre ce presunpune o inghetata buna. Informatiile sunt de la prietenii nostri dragi, de la cofetaria La Petite.
Daca va place ce cititi si vreti sa savurati o inghetata 100% italieneasca, facuta ca la mama ei acasa, va recomandam cofetaria La Petite din Cosmopolis  Plaza sau din Promenada Mall, pentru cea mai buna inghetata din Bucuresti!  

Cateva detalii legate de procesul de productie al inghetatei artizanale din laboratorul La Petite.

La vitrina noastra se afla zece sortimente.
O parte dintre acestea sunt pe baza de fructe - sorbet, iar altele pe baza de frisca naturala si lapte - gelato.

Calitatea ingredientelor si proportia lor este cruciala pentru un produs finit de top. Sorbetul contine un sirop de zahar adus la o temperatura optima, la o vascozitate potrivita si fructe naturale. De ce mentionam naturaletea fructelor? In locul fructelor se pot folosi paste aromatizante , coloranti, potentiatori de arome. Costurile de productie scazand considerabil. Noi am ales sa punem pret in primul rand pe calitate. Asadar, sorbetul La Petite are doar fructe naturale si piure-uri de fruct.

Culoarea este obtinuta exclusiv din culoarea fructelor folosite, neavand coloranti adaugati.
Gelato - contine zahar, galbenus de ou, lapte 3.6% , frisca naturala 35.1% si diferite arome (ciocolata, vanilie, caramel, fistic). Ingredientele de mai sus sunt aduse la temperaturi optime, in mai multe etape.

Fiecare aroma naturala (ciocolata veritabila neagra, pastaie de vanilie, sos caramel , pasta fistic bronte 100% ) este adaugata ulterior, dupa procesul de pasteurizare la o temperatura potrivita pentru a-si mentine gustul.

De asemenea, grasimea din lapte si frisca este calculata pe fiecare reteta in parte in functie de aroma si de grasimea aromei , aceasta avand un rol important in mentinerea gustului si a cremozitatii produsului finit.

Alternativa acestui produs gelato poate fi facut cu costuri infinit mai scazute prin inlocuirea ingredientelor de calitate cu: lapte praf, ciocolata surogat, paste aromatizante( 60 ron per kg pasta fistic ieftina versus 650 ron/kg pasta fistic 100% bronte) , potentiatori de arome , apa, conservanti, frisca vegetala.

Gelato La Petite este produs exclusiv din ingrediente de cea mai buna calitate.

Un alt aspect important este utilajul prin care este produsa inghetata. Masinile cele mai bune pentru inghetata sunt cele italienesti evident.  Masina raceste, si mixeaza compozitia in acelasi timp, aducand-o la o cremozitate potrivita.  Mixajul lent ales de catre noi aereaza compozitia, rezultand un produs dens, si cremos. Dupa ce a fost produsa in masina de inghetata, inghetata se stabilizeaza. Se aduce cu ajutorul unui alt utilaj (abatitorul) la o temperatura de - 50 de grade celsius. Ulterior se depoziteaza la -20 grade celsius. La vitrina se aduce apoi la -12/-15 grade celsius pentru o cremozitate potrivita.

Diferenta fata de inghetata industriala sau inghetata cu costuri scazute de productie o puteti simti cu propriile papile gustative. O inghetata de o calitate scazuta se va topi mult mai rapid in cavitatea bucala din cauza continutului ridicat de apa, lipsa proportiei echilibrate de fructe, absenta lor sau absenta grasimii naturale. Asadar, in lipsa etichetei va puteti orienta dupa aceste aspecte atunci cand va indoiti de naturaletea unei inghetate artizanale de “top”.

Atat sorbetul cat si gelato de la vitrina nostra au fost imbunatatite, echilibrate in ultimii doi ani cu ajutorul profesionistilor italieni din acest domeniu cu care am avut oportunitatea de a lucra si de a persevera si carora le suntem mai mult decat recunoscatori pentru ca ne-au impartasit din secretele si tehnicile adevaratului gelato italian. Asadar, in urma studiilor, probelor , achizitionarea de utilaje performante, am ajuns sa intelegem , sa ne pasioneze si sa producem intr-un mod profesionist si corespunzator acest desert apreciat international si de catre toti clientii nostri.   

Cum ar fi sa locuiesti in Cosmopolis si sa ai aproape de casa una din cele mai apreciate cofetarii din Bucuresti ? 
Crezi ca ai putea rezista tentatiei de a savura ceva dulce in fiecare zi?  :)  

Vezi pe site toate tipurile de locuinte disponibile in Cosmopolis si completeaza formular de contact pentru a afla mai multe detalii!